Wanneer

  • zo 08 september 2019
    van 10.00u tot 18.00u

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Waar

naam
Kaai Sint-Amands
adres
Kaai z/n2890 Sint-Amands (Puurs-Sint-Amands)
Google Maps
Toon op Google Maps

Organisatie

naam
d'Harmonie vzw Sint-Amands
Deel deze pagina
Deze halfjaarlijkse boekenmarkten (sinds 1985) behoren tot de top van België. Ze vinden plaats aan de oevers van de Schelde in Sint-Amands, dat vaak één van de mooiste Vlaamse dorpen wordt genoemd. Twee keer per jaar komen boekenliefhebbers, maar ook nieuwsgierige dagjestoeristen langs. Over een parcours van ongeveer 350 meter worden zowel tweedehandse als nieuwe boeken van zowel professionele ...
Deze halfjaarlijkse boekenmarkten (sinds 1985) behoren tot de top van België. Ze vinden plaats aan de oevers van de Schelde in Sint-Amands, dat vaak één van de mooiste Vlaamse dorpen wordt genoemd. Twee keer per jaar komen boekenliefhebbers, maar ook nieuwsgierige dagjestoeristen langs.

Over een parcours van ongeveer 350 meter worden zowel tweedehandse als nieuwe boeken van zowel professionele boekhandelaars als gelegenheidsverkopers aangeboden.

Je kan er rondsnuffelen naar hartenlust, om uiteindelijk dat ene ultieme boek of stripverhaal te vinden. Een schilderachtige wandeling op de Scheldedijk en even uitrusten op het terras aan het standbeeld van dichter Emile Verhaeren maken je uitstap aan de boekenmarkt volledig.
Daar kan je heerlijk verpozen op het zonovergoten terras met zicht op de Schelde, bij een fris of warm (tomatensoep met balletjes) drankje of een pannenkoek op grootmoeders wijze.

Bron: UiTinVlaanderen.be