naar top
Menu
CC De Kollebloem

725 jaar Puurs

foto: Vaandel 725
In 1292 verkreeg Puurs zijn stadskeure waarin de wederzijdse rechten en plichten schriftelijk werden vastgelegd. Als dat geen reden is om te vieren? Precies wat we doen – een heel jaar lang.

Ondertussen is ons feestjaar volop aan de gang. We hebben een spetterende nieuwjaarsreceptie achter de rug, een optreden van The Bootleg Beatles, een wereldrecord dabben én het openingsfeest van het Aspergefestival. Stuk voor stuk hele fijne momenten voor alle Puursenaars. Wat staat er nog op de agenda? Ondertussen hangen al 50 nieuwe klokken in de toren van onze Sint-Pieterskerk. Die worden ingehuldigd op 20 en 21 mei. In juli trekt een grote Feestparade door de straten van Puurs. Maar liefst 60 reuzen volgen de stoet. Applaus en de aftrap van de Zomer van Puurs staan ons ook nog te wachten. De Maria Ommegang gaat dit jaar gepaard met een heus middeleeuws steekspel. In september volgt een spetterende editie van Pukema. In het najaar lanceren we een Puurse strip, genieten we van een klassiek concert en komt de Winterbar terug, mét ijspiste deze keer. 

Sta jij ook te popelen om het programma te ontdekken? Alle info op www.725puurs.be. Volg onze facebookpagina! Daar lees jij als eerste de laatste nieuwtjes.